Niko Home Control – het vervolg

Naar aanleiding van De Werf actie van Niko werd ik uitgenodigd voor een gesprek in Sint Niklaas. Het leerde me waarom de software van versie 1.6 teruggeschroefd is naar 1.4 (en ondertussen 1.4.5). Een informatiegolf over betrouwbaarheid en dienstmededelingen die gebeurde van Niko naar de verkopers en installateurs. Helaas kregen zelfbouwers deze info niet. Het directe gevolg van een uitgesproken B2B verkoopstechniek.

Het leerde mij ook dat ik hopeloos achterop liep met mijn mac-versie. Een platform waar momenteel geen recente versie voor beschikbaar is. En blijkbaar ook een versie die ze niet meer actief ondersteunen. Gevolg bleek dat de screens nog steeds een eigen wil hadden. Tot voorbije weekend toen ik alle moed bij elkaar nam en een oude pc laptop van onder het stof haalde. Na flink wat vloeken en wachten gaf de meest recente NIKO-software een teken van leven.

En nooit gedacht dat ik het ging zeggen, maar ik ben tevreden met het windows-resultaat.
Facebook reactie NIKONaast de plannen voor nieuwe toepassingen zoals bediening op afstand vernam ik dat ze volop werk maken van een versie 1.7 die terug beschikbaar zal zijn voor Mac, vermoedelijk ergens in een zomerse periode. Ik sta alvast op de eerste rij om dit terug te gebruiken! En ik hoop dat ze onthouden dat er naast B2B ook vraag is naar B2C communicatie en ondersteuning.

Bedankt NIKO voor de informatie. En vergeet ons zelfbouwers niet in de verdere ontwikkeling van jullie product. Ik ben er van overtuigd dat wij een vat vol ervaring zijn om jullie gerief kwalitatief te verbeteren. Want je hebt zo niet enkel info van de installateur, maar meteen ook van de eindgebruiker. De klant.

 

2 gedachten over “Niko Home Control – het vervolg”

  1. Dag Hans,

    In mijn zoektocht naar een licht en windsensor in combinatie met mijn Niko Home Control systeem kwam ik op jouw blog terecht en lees ik vol interesse dat jullie project in grote lijnen gelijk loopt met het onze.

    Mocht je je ervaringen willen delen (Niko Home Control, Passiefhuis) dan wil ik graag een chatsessie doen om wederzijds wat dingen bij te leren. (davy.prenen@gmail.com – via gtalk of davyprenen via skype)

    Vriendelijke groeten
    Davy

Geef een reactie