Toch belastingvermindering – aanvulling

Eind januari werd duidelijk dat bouwers van een energiezuinige woning toch nog kunnen rekenen op een stevige belastingvermindering. Vandaag viel er een reactie van VEA in de mail

In de loop van de maand maart start het VEA met het automatisch opmaken van attesten op basis van EPB-aangiften die aan de eisen voldoen (2012 en 2013). De attesten worden uitgeschreven door het VEA, maar kunnen enkel fiscaal in mindering gebracht worden indien de bouwheer beschikt over een contract getekend voor 01/01/2012 waarin duidelijk staat dat er een lage-energiewoning, passiefwoning of nulenergiewoning gebouwd zou worden conform de fiscale eisen. Vragen over welke contracten voldoen en interpretatie daarvan is de bevoegdheid van de federale overheid. Het VEA zal hierop niet controleren.
De attesten zullen bruikbaar zijn vanaf inkomenstenjaar 2014, aanslagjaar 2015. (dus fiscale aangifte voor het eerst in 2015).

Ook het passiefhuisplatform heeft op hun site een duidelijke reactie gegeven.
Vooral het laatste stukje interesseert ons. Want als ik het goed lees geeft dit een mogelijkheid om van ons passiefhuis alsnog een nulenergiewoning te maken.

2 gedachten over “Toch belastingvermindering – aanvulling”

  1. Hoi

    Vorige week vrijdag ontvingen we ons certificaat van het Vlaams Energieagentschap. Alleen ging dit om een “certificaat lage energiewoning”, terwijl wij een nulenergiewoning hebben gebouwd. Zit je toevallig in hetzelfde schuitje? Ik heb alvast via http://www.energiesparen.be/info verdere uitleg gevraagd.

    Dank bij voorbaat voor een antwoord
    Mvg
    Mattias

Geef een reactie