Pauze, maar niet in de tuin

Vreesde je al dat ik gestopt was met posten op mijn blog? Geen paniek. Ik genoot een verplichte pauze. De reden heeft iets te maken met een hart, een gaatje en een paraplu. Maar gelukkig geniet ik 2,5 maand later terug volop van huis en tuin.

Wat was ik blij dat ik terug mijn vingers groen kon maken. Want een stadstuin beloont een beetje aandacht in deze periode meteen.

De Fruitbomen

Jonge fruitbomen in stadstuintje
Rij Fruitbomen – mei 2014

Als je goed kijkt zie je waar de voorjaarsbollen hebben gestaan in het gras. En die jonge fruitboompjes, daar ben ik nu al trots op. Als de vogels het ons gunnen kunnen we binnenkort genieten van een enkele kers.

Eenzame kers
Eenzame kers

De pruimen blijven nog een verrassing voor hopelijk volgend jaar. Maar de twee appelbomen verwennen ons binnenkort ongetwijfeld met enkele zeer sappige Elstar cadeautjes.

Rijpende Elstar appel
Elstar in wording

 

Het struikgewas

De ontdekkingstocht in het stadstuintje draait het hoekje om. De bessen maken zich klaar om ons rijkelijk te belonen (onder het wakende oog van de ‘bavet’).

jonge witte en rode bessen
Witte, rode en stekelbessen

Wie de periode van zijn bezoek goed kiest, mag zijn eigen gezond hapje plukken. Want het ziet er naar uit dat we wel voldoende hebben om een proevertje uit te delen. Of voor de liefhebbers: een stengeltje rabarber.

Blauwe bessen
Blauwe bessen

 

Bosbessen
Bosbessen in bloei

StekelbessenStekelbessen

 

Nu nog groene bessen
Wie durft gokken? Witte of rode bessen

De druivelaar

Vorige zomer kreeg de druivelaar voor de eerste keer een zeer klein trosje druiven. Helaas  niet om te eten. Dit jaar belooft het wel wat anders te worden. Als elke tros die kunt spotten ook  volwassen druiven aflevert, dan moet ik misschien toch experimenteren om wijn te maken …

Druivelaar
Druivelaar

Het geurend stukje

Graag neem ik je mee naar de buur van de druivelaar: het kruidenpallet.
Het kruidenpallet is de enige die terecht mag klagen bij een gevoel van verwaarlozing. Maar gelukkig doet hij dat niet. In tegendeel de eerste bosaardbei is al opgesmuld, de rucola en salie groeien weelderig en de munt staat klaar om door het dak te gaan.

Bosaardbei in kruidenpallet
Bosaardbei in kruidenpallet
kruidentuin in een pallet
Het pallet met kruiden

En tot slot beginnen wij al te watertanden van het idee dat we binnenkort verse tomatensaus kunnen gaan maken. De eerste tomaten laten zich al opmerken als bewakers van de druivelaar en het kruidenpallet.

Tomaten in open lucht
Tomaten in open lucht

Tot binnenkort. Nog groter, kleurrijker en lekkerder. Kom je op bezoek en twijfel je over de voor- of de achterdeur? Op dit moment begroet een mooie rozelaar je met veel geur aan de voordeur…

Roze laar
Zoals het woord het zelf zegt: roze laar

Geef een reactie